Organisatie

Praktijk voor Haptotherapie zwangerschapshaptonomie en focusing Haptonienke

Onderneming
E-mailadres
nienke@haptonienke.nl
Telefoon
06-53877582
Beschrijving

Ik begeleid vrouwen en mannen van 40 plus die “vastlopen” in hun leven.
Ik begeleid vrouwen 40+ naar meer zelfbewustzijn en lichaamsbeleving. Van overleven naar leven.

Wat mij destijds als fysiotherapeut zo raakte was: het contact met de client en hoe deze client geraakt werd in zijn emotie, en zich kon openen en zichzelf liet zien en in zijn emoties middels het aanrakende contact ( bv.bij massage). Van daaruit is de liefde voor dit vak ontstaan en heb ik mij verder bekwaamd op het gebied van de haptonomie en daarna de haptotherapie.

Heb je spanningen in je lichaam, hoofdpijnklachten, hyperventilatie, klachten van slecht slapen, niet lekker in je vel zitten, overspannen zijn, overprikkeld zijn en “vervreemd” geraakt van jezelf, het voelen, je lijf en je grenzen, dan kan haptotherapie iets voor je kunnen betekenen.
In de haptotherapie begeleid ik jou om weer jezelf, jouw lichaamssignalen en jouw gevoelens serieus te nemen en te accepteren.
Je wordt je weer bewust van jezelf, je patronen, je lichaamssignalen, en je gevoelens. Dit doe ik middels gesprekken, ervaringsoefeningen en in het aanrakende contact. Je gaat waarnemen, voelen in jouw lichaam wat jouw patronen zijn die zich weerspiegelen in jouw houding, spierspanning, ademhaling, en beweging om weer te ontdekken wie je in wezen bent. Je gaat je weer lekkerder in je vel voelen zitten, je krijgt meer helderheid over jezelf en je gevoelens, je voelt je meer ontspannen, hebt weer meer vertrouwen, je staat steviger en bent meer in balans.

Ik wordt omschreven als rustig, empathisch, met humor, praktisch, kaderend, “alsof je in een warm bad komt”.

Ik geeft naast begeleiding middels de haptotherapie, ook zwangerschapshaptonomie en focusing (volgens Gendlin), wat ik ook gebruik als methode binnen de haptotherapie.