Organisatie

één land één samenleving

Non-profit
Beschrijving

Wie wordt de Ambassade van de Verdraagzaamheid 2019?
We zetten de 12 genomineerden uit onze 12 provincies graag in de spotlights.
Deze week uit de Provincie Utrecht: Stichting ArteGanza Connecting Cultures

Volgens ArteGanza kleurt cultuur het leven! De missie van ArteGanza - Connecting Cultures is het bieden van een podium en te fungeren als huis van wereldculturen, kunst en creatie. ArteGanza - Connecting Cultures wil kracht, schoonheid en diversiteit laten zien en breng...t wereldculturen en bevolkingsgroepen bij elkaar.
ArteGanza verbindt sinds 2007 de vele verschillende culturen in Amersfoort en omgeving door Vrijheidsdiners en -Tours, maar ook kunstzinnige projecten te organiseren. Denk bijvoorbeeld aan wereldmuziek en dans! Bijzonder was dat het afgelopen jaar Koningsdag groots werd gevierd in Amersfoort, waarbij Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima aanwezig waren. Dit kon ArteGanza natuurlijk niet zomaar voorbij laten gaan en heeft de Koninklijke Familie samen met 132 nationaliteiten een warm welkom geheten. Dankzij ArteGanza komen al deze nationaliteiten en culturen dus echt in verbinding, bijvoorbeeld ook via hun Vrijheidtour. Hier werden samen met al deze nationaliteiten en culturen alle slachtoffers uit de Tweede Wereldoorlog en daarna herdacht, waarna op 5 mei de vrijheid samen werd gevierd. Verder zal er in 2019 zal voor de tweede keer het muziekfestival Musica Mundo plaatsvinden: op 22 juni zal er dus weer muziek vanuit de hele wereld te horen zijn in Amersfoort. Save the date! Voor meer informatie: https://arteganza.nl/.

Vanaf september kan er gestemd worden voor de Ambassade van de Verdraagzaamheid via onze website: http://eenlandeensamenleving.nl/. Like onze Facebookpagina om ook de andere genomineerde organisaties beter te leren kennen!

Contactpersonen van één land één samenleving
Ik wil deelnemen